Sayfada Ara

16 Mart 2012 Cuma

Ayvalıklı Sporcu Başkenti Salladı


Balıkesir"in Ayvalık ilçesinde yaşayan Ömer Faruk Kaya adındaki 16 yaşındaki vücut geliştirme sporcusu Ankara"da yapılan Vücut Geliştirme İl Şampiyonası"nda şampiyon oldu.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan Ömer Faruk Kaya adındaki 16 yaşındaki vücut geliştirme sporcusu Ankara'da yapılan Vücut Geliştirme İl Şampiyonası'nda şampiyon oldu.

Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde ikamet eden ve Ayvalık Turizm Otelcilik ve Ticaret Meslek Lisesi Konaklama ve Ağırlama 10. sınıf öğrencisi olan Kaya, 6 ay kadar önce başladığı vücut geliştirme sporunda kısa sürede şampiyon olmayı başararak da kolay yakalanamayacak bir başarıya imza attı. Özel sektörde işçi olan bir babanın oğlu olan Kaya'nın 4 yaşından bu yana çok iyi bir yüzücü olduğu öğrenilirken, 6 ay önce Sarımsaklı'da bir Body Salonu işleten geçen yılın Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Mustafa Önem'in tavsiyesiyle vücut geliştirme sporuna başladığı kaydedildi.

Önem'in öncülüğünde geçtiğimiz hafta sonunda Ankara'da yapılan İl Şampiyonasına sıkı bir antrenman programıyla katılan genç sporcu ilk deneyimindeki bu büyük başarısını ise Ayvalık ve Sarımsaklı halkına armağan etti. Aslen Ordu'lu olan ve Sarımsaklı'ya 1999 yılında gelerek yerleştiklerini belirten genç sporcuya okulunun beden eğitimi öğretmenlerinin yanı sıra Okul Müdürü Sadettin Sagit ile Okul Müdür Baş Yardımcısı Malik Çakıroğlu'nun da moral motivasyonunda bulunarak başarısında büyük pay sahibi olduğu öğrenildi. Ekonomik anlamda dar gelirli bir ailenin çocuğu olduğu öğrenilen Ömer Faruk Kaya'nın Ankara'da elde ettiği İl Şampiyonluğunun ardından, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından 23-25 Mart tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.




KAYMAKAMLIK VE MEB İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN DESTEK BEKLENİYOR

Vücut Geliştirme Sporu yapan sporcuların gıdasının çok önemli ve özel olduğu öğrenilirken, ekonomik anlamda fazlada iyi bir seviyede olmadığı öğrenilen Ayvalıklı şampiyonun, sponsor arayışlarına da hiç kimsenin destek vermediği vurgulanıyor. Spor ayakkabısı ve eşofman gibi gereksinimleri olduğu gözlenen genç sporcuya Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ayvalık Kaymakamlığının Türkiye şampiyonası öncesinde destek vermesinin beklendiği belirtiliyor.

Asıl hedefinin vücut geliştirme sporunun bir dalı olan atletik fitness olduğunu belirten 16 yaşındaki Ömer Faruk Kaya ise, her türlü olumsuzluklara inat 23-25 Mart'ta İzmir'de yapılacak olan Türkiye Vücut Şampiyonasında dereceye girmek için iptidai koşullarda antrenmanlarını büyük bir özveriyle sürdürüyor.

1 yorum:

Biraz daha kendini sıksa Altına eder :D

Yorum Gönder