Sayfada Ara

19 Haziran 2011 Pazar

Ayvalık Şeytan sofrası




Şeytan Sofrası, Çamlık Orman Kampı’nın yukarısında. Çamlık Orman Kampı’nda dinlenebileceğiniz masalar, tuvalet, içme suyu ve telefon gibi hizmetleri bulabilirsiniz. Eski bir lav birikintisi olan şeytan sofrası tepesi yuvarlak bir sofraya benziyor. Demir kafes içinde şeytana ait olduğu söylenen kocaman bir ayak izi bulunmakta.


Şeytan Sofrası, Şeytanın Ayak İzi
Çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık adalarına hakim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrası’ndan özellikle güneşin batışı izlenmeye değer. Tepede 1 adet lokanta bulunmakta.

Yuvarlak bir sofra biçiminde olan tepe oldukça sarp kayaların üzerinde. Şeytan Sofrası’ndan eşsiz bir manzara oluşturan gün batımını seyretmek için tepeye gitmek isteyenler Cumhuriyet meydanından kalkan dolmuşlarla ve Çamlık'tan sonra Sarımsaklı yolunun 1. kilometresinden sağa dönüp dar asfalt yolu takip ederek ulaşabilirler.
Şeytan Sofrasından Gün Batımı, Mutlaka izleyin...


Tavşan Kulakları Tepesi: Şeytan Sofrası’nın yanı başındaki tepe. Tepeye çıkıldığında, tavşan kulağı biçiminde, 3 insan boyu yüksekliğinde iki kaya ile karşılaşırsınız. Dipleri toprakta değil, yatay plakamsı bir kayanın üzerinde durmakta. Manzarası harika.

0 yorum:

Yorum Gönder