Sayfada Ara

15 Şubat 2012 Çarşamba

Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz

Bu kitabı, yıllar süren baskılarına dayanamadığımız değerli okurlarımız ve kitapçıların istekleri doğrultusunda yazdık. Bu konunun yazarlıkla, edebiyatla ilgisi bulunmadığını söyleyerek, karşı çıkmıştık hep.

Şu son görüşleri ise, yazmamıza neden oldu: “Biz alışılmış, sıradan bir yemek kitabı istemiyoruz. Bunlardan biz kitapçılarda, okurun kitaplığında, dünyadan ve Türkiye’den çıkmışları çok var. Zaman zaman romanlarınıza doğallıkla kattığınız yemekler gibi, siz yaparsınız ya da ev halkı yapar, kısacası evinizin zeytinyağlı mutfağını istiyoruz biz! Örneğin kitaplarınızdan dünya âlem biliyor ya, ‘koloçitha’ yı da, ‘balıklı bamya’yı da ‘peynirli kabak’ ı da, ‘Supyalı semizotu’nu ve daha birkaç yemeği ilk tanıtan sizsiniz”.
İşte bu isteklere karşılık olarak, yıllardan sonra, bu alçakgönüllü kitabı oluşturduk. Kitaba “Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz” ismini vermemizin nedeni de budur. Çünkü bizim, bazen kendi yaptığımız ve kimileyin de yapılmışlarını imrenerek yediklerimizin çoğu, bu kitapta yer alıyor.
Dileriz seversiniz.
Ahmet Yorulmaz
(Kitap Satış Yerleri)
Ayvalık ; Geylan Kitabevi,UNO Pizza (Cunda)
İstanbul; Otto Santral Eyüp, Otto Sofyalı Beyoğlu, Susam Kafe Cihangir,Pandora (Beyoğlu,Kadıköy),Mephisto Kitabevi (Beyoğlu) , Alkım Kitabevi (Kadıköy) , Penguen Kitabevi (Kadıköy)
İzmir; Tepekule A7 Şehir Kulübü, Bayraklı / Baca Kafe Hilton Yanı İzmir, Arma Kitabevi (Alsancak), Yakın Kitabevi (Kıbrısşehitleri Alsancak)

1 yorum:

Zeytin yağlı yemek sevenler için Güzel Bir Kitap olacaktır :)

Yorum Gönder