Ayvalık Tostu

Ayvalık tost ekmeğini ikili grup halinde kesin.Ortasını açıp kaşar peyniri ve sucuk dilimleri yerleştirin.Tost makinasında tostu hazırladıktan sonra makinadan alıp içini açın ve rus salatası,ikiye bölünmüş kornişon turşu,salçalı sosta pişirilmiş sosis ve dilimlenmiş domates ile içini doldurun .

Ayvalık Kültürü

Ayvalık Hakkında Ulaşmak istedikleniriniz Burada...

Ayvalıkta Çekilen Filmler

Sinemamızda yurt sevgisini anlatan güzel filmlerden biri.Ayvalıkta çekilmesi filmi biraz daha ön plana çıkarıyor.

Ayvalıkta Balıkçılık

Ayvalık eşsiz koylara, adalara sahip bir kıyı kenti.Bu kıyı ve adalarda masmavi deniz ve yemyeşil orman insana eşsiz bir huzur verir.

Ayvalık Haberler

Ayvalıkta Meydana Gelen Olaylar.

Sayfada Ara

25 Mayıs 2012 Cuma

Ayvalık'ta Pazaryeri Yağmur Suyuna Teslim

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, önceki gün metrekare başına 80 kilogramı aştığı kaydedilen yağışlar nedeniyle ilçede Perşembe günleri kurulan semt pazarı sular altında kaldı.

 Önceki gün sabaha karşı başlayan aşırı yağmur nedeniyle ilçede hayat adeta felç olurken, sabahın ilk ışıklarıyla ekmek parası kazanmak uğruna Edremit, Balıkesir, Havran, Burhaniye, Gömeç, Altınova'dan ilçeye gelerek, semt pazarında tezgah kurmak isteyen pazarcıların da aşırı yağışlar nedeniyle mağdur oldukları gözlendi. Aşırı yağış nedeniyle Pazar yerinde bulunan bir duvarın yıkıldığı gözlenirken, sular altında kalan pazarcı esnafın ise satışa sundukları malları kurtarma telaşına düştükleri belirtildi.

Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Murat Özmen, aşırı yağmurlar nedeniyle pazaryerinin sular altında kalmasından belediyenin sorumlu olduğunu kaydederek, "Pazar yerinin menfezlerinin tıkanıklarının açılmasına ilişkin taleplerimiz belediye yetkililerince duymazlıktan gelindi. Kanal açıcı iki aracın da arızalı olduğu söylendi" diyerek sert tepki gösterirken, Ayvalık Belediyesi Kanalizasyon Şefliği yetkilileri ise önceki gece saat 02.00'ye kadar pazaryerinin menfezlerinin açılabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyleyerek Özmen'in iddialarını kabul etmedi. Ayvalık'ta hayatı olumsuz yönde etkileyen yağışlar önceki gün ara verirken, meteorolojiye göre yağışların hafta sonunda da süreceği belirtilmesi, vatandaşları su baskını ve sel afetine karşı tedbir almaya yöneltti. - BALIKESİR